Aquesta descoberta ve de França i no és una recepta molt antiga, diuen que és de 1980: El Tartiflette. I una mica d'història......
El tartiflette, va ser un invent dels productors d'un tipus de formatge francès, el formatge reblochón, per augmentar les seves vendes al 1980. El seu origen és a la zona de Saboya i Alta Saboya,
segurament de la zona de Aravis, el bressol del formatge reblochon, i el plat ha
tingut tan d'èxit des de la seva creació que avui en dia los sarboyardos es senten identificats amb ell, encara que ja es prepara a tota França, adaptant la recepta a la forma de cada casa i al formatge de cada zona.
Ingredients:
500 gr de patates
3 cebes
200 gr de formatge Reblochon (es pot substituir per Brie, Camembert, formatge Arzua)
100 ml de nata
200 gr de bacó
1 rajolí de vi blanc
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Preparació:
Per una banda es bullen les patates amb pell i es deixen refredar. Per un altre es talla la ceba en juliana i en una paella amb un rajolí d'oli la posem a poxar, i mentre en una altre paella fregim el bacó sense oli, perquè ja es prou greixós i l'incorporem a la ceba. Afegim un rajolí de vi blanc i deixem que s'evapori.
Tallem les patates amb un gruix d'1 cm més o menys i en una safata de forn anem muntant el plat. Una capa de patates i salpebrem, una cap de ceba amb bacó, una capa de patates i salpebre i per últim una altre capa de ceba amb bacó. Ragem amb la nata i anem col·locant els talls més aviat gruixuts de formatge. Finalment ho tapem amb paper d'alumini i ho introduïm al forn durant 30 minuts a 200º. Transcorreguts aquest temps i per últim ho gratinem.
Es un plat d'hivern però també es pot prendre durant tot l'any acompanyat d'una amanida verda o amb tomàquet.
Bon profit
Ingredients:
500 gr de patates
3 cebes
200 gr de formatge Reblochon (es pot substituir per Brie, Camembert, formatge Arzua)
100 ml de nata
200 gr de bacó
1 rajolí de vi blanc
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge
Preparació:
Per una banda es bullen les patates amb pell i es deixen refredar. Per un altre es talla la ceba en juliana i en una paella amb un rajolí d'oli la posem a poxar, i mentre en una altre paella fregim el bacó sense oli, perquè ja es prou greixós i l'incorporem a la ceba. Afegim un rajolí de vi blanc i deixem que s'evapori.
Tallem les patates amb un gruix d'1 cm més o menys i en una safata de forn anem muntant el plat. Una capa de patates i salpebrem, una cap de ceba amb bacó, una capa de patates i salpebre i per últim una altre capa de ceba amb bacó. Ragem amb la nata i anem col·locant els talls més aviat gruixuts de formatge. Finalment ho tapem amb paper d'alumini i ho introduïm al forn durant 30 minuts a 200º. Transcorreguts aquest temps i per últim ho gratinem.
Es un plat d'hivern però també es pot prendre durant tot l'any acompanyat d'una amanida verda o amb tomàquet.
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada